Artes

nieuws

MUG-heli opnieuw in de schijnwerpers op TV

image Sinds 6 september is het programma ‘Helden van hier: in de lucht’ terug te zien op VTM en dit acht weken lang. In het programma wordt duidelijk aangetoond hoe broodnodig deze helikopter en het speciale urgentieteam is om snelle interventies te kunnen uitvoeren.

Tweede seizoen ‘Helden van hier: in de lucht’

De kijkers krijgen in het tweede seizoen niet alleen een inkijk in het hoofd van de spoedartsen en verplegers van de MUG-heli, ze zien nu ook hoe belangrijk en aartsmoeilijk de job van de piloten soms is. Hun ervaring en inschattingsvermogen is vaak even belangrijk als dat van het medische team.

Benieuwd hoe de opnames achter de schermen verliepen? Bekijk dan deze making of.

De MUG-heli

De MUG-heli staat in voor dringende interventies in de hele provincie West-Vlaanderen, en een deel van Zeeland en Oost-Vlaanderen. Jaarlijks rukt de helikopter zo’n 600 keer uit en naar schatting worden zo 40 extra mensenlevens gered die niet door een gewone MUG-auto konden gered worden. Het is dan ook van groot belang dat deze urgentiedienst en vzw blijft bestaan om zo levens te kunnen blijven redden.

Benieuwd waarom wij als Artes deze vzw sponsoren? Surf dan naar onze MUG-heli pagina of kijk elke woensdag naar ‘Helden van hier: in de lucht’.