Artes

MUG helikopter

Project MUG-Helikopter

In het kader van medische dringende hulpverlening beschikt West-Vlaanderen naast de traditionele MUG-voertuigen ook over een MUG-Helikopter. De MUG-Helikopter redt al ruim 30 jaar onafgebroken levens en komt gemiddeld 600 maal per jaar tussen bij levensbedreigende aandoeningen ten gevolge van ziekte of ongevallen.Om de permanentie van deze dienst te kunnen verzekeren moet er jaarlijks beroep gedaan worden op kleine en grote sponsors. Artes Group heeft zich dan ook voor de komende 3 jaar geëngageerd als hoofdsponsor voor dit project.

Dat wij als firma zeer veel belang hechten aan onze medewerkers is reeds vertaald in onze baseline, constructive people. Het welzijn van de medewerkers komt dan ook op de eerste plaats en de sponsoring van de MUG-Helikopter past perfect in deze filosofie.

Wij kunnen dan ook met enige fierheid melden dat de MUG-helikopter in Artes stijl door de lucht zal vertoeven de komende drie jaar.

MUG-Helikopter West-Vlaanderen


Devzw Instituut voor Medische Dringende Hulpverlening en zijn MUG-Helikopter redt al ruim 30 jaar onafgebroken levens en komt gemiddeld 600 maal per jaar tussen bij levensbedreigende aandoeningen ten gevolge van ziekte of ongevallen. Wetenschappelijk ondersteund onderzoek bevestigt het levensreddend rendement. Hun maatschappelijk belang en hun onmiskenbare plaats in het medische veiligheidsbeleid staan buiten discussie.


Financiering deels via sponsoring


Vertrekkend vanuit zijn basis in Brugge, kan de MUG-Helikopter binnen de 15 minuten landen in heel West-Vlaanderen, een heel stuk van Oost-Vlaanderen en Zeeland (Nederland). De MUG-Helikopter wordt trouwens  ook grensoverschrijdend ingezet. 

De kostprijs kan en mag zeker niet verhaald worden op de vervoerde patiënten aan wie hetzelfde tarief van het ambulancevervoer via de weg wordt aangerekend. De financiering gebeurt door een belangrijke bijdrage van de provincie West-Vlaanderen. Vele gemeentebesturen uit West-Vlaanderen en een 10-tal Oostvlaamse gemeenten leveren een jaarlijkse toelage in verhouding tot hun aantal inwoners. Verder dient beroep gedaan te worden over zowel grote als kleine sponsoren om het jaarlijks budget sluitend te krijgen.

Benieuwd naar meer? Neem een kijkje op hun website