Artes

referenties

Antwerpen - Sint-Vincentiusziekenhuis

image
image
image
image
  • thumbImage
  • thumbImage
  • thumbImage
  • thumbImage
Het project (ruwbouw, afwerking en coördinatie technieken) behelst het slopen van het oude ziekenhuis, de restauratie van de kapelgevel en de gevels van de zijvleugels (beschermd erfgoed), de uitbreiding van het ziekenhuis, de nieuwbouw van de ondergrondse parking (2 bouwlagen, 280 wagens) en de buitenaanleg (totale oppervlakte project: 20.169 m²). Onder de funderingsplaat van de ondergrondse parking werd een BEO-veld (Boorgat Energie Opslag) aangelegd; de verticale warmtewisselaars (diepte 150 m) zullen zorgen voor energierecuperatie uit de ondergrond. Tijdens de werken bleef het bestaande ziekenhuis in werking.

opdrachtgever

Sint-Vincentiusziekenhuis VZW

ontwerp

Architectenburo De Vloed BVBA

bouwplaats

Sint-Vincentiusstraat 24, 2018 Antwerpen, BelgiŽ

bedrag

Ä 20.400.000

uitvoering

2008 - 2012

door

  • Artes Roegiers
  • Artes Prefab