Artes

referenties

Baljuwhuis

image
image
image
image
  • thumbImage
  • thumbImage
  • thumbImage
  • thumbImage
Het voormalig waterkasteel “het Baljuwhuis”, een onroerend erfgoed in privaat bezit, werd sinds december 2015 in de steigers geplaatst om een grondige restauratiebeurt te krijgen. Nu, net voor het zomerverlof, werden de restauratiewerken beëindigd.

Een nieuwe frisse gevel

De restauratiewerken, uitgevoerd door het team van Artes Woudenberg, bevatten voornamelijk dak-en gevelwerken. De stabiliteit van de gevels en de daken werd nagekeken: scheuren in de gevels werden genaaid en de nodige zaken werden hervoegd. Een gevelreiniging met stoom heeft het geheel een nieuwe frisse look gegeven en de volledige dakoppervlakte werd voorzien van nieuwe natuurleien. 

Een blikvanger van het kasteel is de prachtige binnenkoer. In eerste instantie voerden wij de nodige grondwerken uit in het kader van riolering om vervolgens het geheel af te werken met een volledige nieuwe blauwsteenvloer. De keuze van de blauwsteenvloer komt ook terug in de afwerking van de kelder. Ons team kreeg de opdracht  om de kelder te verdiepen en te voorzien van de nodige onderschoeiingen en een betonnen vloer.

Om de opsomming van de uitgevoerde werken te vervolledigen, kunnen wij ook nog melden dat er enkele stabiliteitswerken werden uitgevoerd en dat de zoldervloer volledig vernieuwd werd.

Eigen schrijnwerkerij

Een troef van Artes Woudenberg is dat het bedrijf een eigen schrijnwerkerij heeft met gespecialiseerde vaklui. Binnen deze opdracht kon men hier opnieuw goed op rekenen. Alle schrijnwerk werd aangepakt: trappen, deuren en ramen werden onder de loep genomen en na nazicht werd het nodige herstellingswerk uitgevoerd. Voor de ramen werd bovendien dubbele monumentenbeglazing voorzien. Het was van groot belang dat het historisch karakter zoveel mogelijk behouden bleef.

opdrachtgever

Privé

ontwerp

Studio Roma

bouwplaats

Onderstraat 14, Gaasbeek

bedrag

/

uitvoering

2015-2016

door

  • Artes Woudenberg